Arròs amb conill
Ingredients:
- 1 kg de conill.
- 2 carxofes tendres.
- 1 olla petita de bolets.
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets madurs
- 1 gran pebre vermell
- Got d’oli d’oliva.
- 1 cap d’all petit
- Alguns fils de safrà sec.
- 400 g d’arròs
- Sal
Preparació:
- Es posa a foc viu la paella o cassola de fang amb l’oli. Es posa el cap d’alls i el pebrot a tires fins que estigui fregit, i es reserva, deixant el cap d’alls en l’oli sense que es cremi. Es pica la ceba i es posa a daurar, afegint el conill tallat a trossos mitjans prèviament assaonats amb sal.
- En una olla bullim les carxofes amb aigua i sal durant 4 o 5 minuts. Abans d’això les haurem netejat de les fulles dures i les puntes i les haurem tallat a trossos.
- Quan el conill comenci a daurar-se s’hi afegeixen els tomàquets ratllats, els xampinyons i les carxofes; quan el tomàquet comenci a estar espès s’afegeix mig litre de brou de carn o aigua calenta i es deixa coure a foc lent fins que el conill estigui prou cuit i el brou hagi desaparegut gairebé del tot.
- Mitja hora abans del moment en què s’hagi de servir, es retira el cap d’all i es tira l’arròs, juntament amb brou o aigua calenta (sempre doble volum de líquid que d’arròs), estant la paella a ple foc; s’afegeix el safrà i dos o tres dents de l’all picats al morter dissolt en una mica de brou i afegint sal si veiem que el guisat de la paella ho necessita.
- Coure a foc fort els primers 15 minuts i col·locar les tires de pebrot per sobre, continuant la cocció uns cinc minuts més a foc més suau.